Institutul de boli infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș” – București

Institutul National de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș” (INBI) din București este un centru de excelență pentru prevenție, tratare și cercetare în domeniul bolilor contagioase, având peste 130 de ani de istorie și o tradiție care confirmă acest prestigiu.

În prezent, institutul are 690 de paturi și dispune de o bază tehnică deosebită, la standarde internaționale, fiind complet informatizat la nivel de laboratoare, secții clinice, farmacie, contabilitate. Institutul este organizat în șase secții clinice pentru adulți și patru pentru copii, două secții de terapie intensivă și două secții cu spitalizare de zi.

În vara anului 2016, MEDICAL LOGISTIC MALL a făcut parte din echipa proiectului de amenajare a laboratorului de ultimă generație construit în extensia institutului. Acest laborator, dispus pe două niveluri și având două rezerve speciale pentru pacienți, este considerat ca fiind cel mai sigur laborator de cercetare microbiologică şi tehnică din Europa Centrală şi de Sud-Est, datorită sistemelor de biosiguranță de nivel 3, respectiv 4, și a sistemelor de filtrare și decontaminare a aerului, a apei și a personalului.

Echipamentele furnizate și instalate de către compania noastră au fost destinate celor două rezerve speciale pentru pacienții cu boli provocate de virusuri extrem de contagioase:

  • instalație de gaze și fluide medicale
  • panou de monitorizare pentru gaze, oxigenatoare și sisteme de aspirație
  • console
  • suporturi pentru monitoare cu prindere pe șină și sertare
  • perfuzoare cu prindere pe șină
  • lămpi de examinare cu prindere pe șină